vi har den äran att gratulera

Igår blev den här fjanten 19 år. Grattis världens bästa Simon!


Du har tappat ditt ord (ur Barfotabarn)

Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.

Vad var det för ord - var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dig bort,
du barfotabarn i livet.När jag satt och skrev min diktanalys blev jag helt kär i den här dikten av Nils Ferlin.

you spinn my head right round, right round

Idag har jag:
- varit megatrött
- saknat mina sitta-på-trappan-stå-på-parkeringen kompisar som båda var borta från skolan
- fått nya sitta-på-trappan kompisar, för tillfället iallafall
- spelat brännboll
- spenderat eftermiddagen med underbara Nanna
- druckit kaffe med underbara systeryster

Ikväll har jag:
- pratat nonstop om ingenting med fina Johanna
- frusit rumpan av mig sittandes på en bänk vid stranden
- haft knasiga telefonsamtal
- varit cool i Gusas bil tillsammans med Jakke och Johanna

Det har kort och gott varit en helt awesome dag, och imorgon får jag äntligen komma hem till mami och papi. Gullat!


Och som avslut på detta ack så fina inlägg får ni en ack så snygg bild på Johanna och mig i vår ack så vackra discosminkning från Vanha. (Johannas bild)

jag glömmer aldrig bort vad du gjort

Igår blev det en dag med spring på stan med Fridalainen, presentfixning, såpbubbleblåsning på Sandö och slutade med chill runt vårt köksbord med tre fina typer.


it was so easy, and the words so sweet

I söndags kom Fridalainen till staden, så vi fjollade på lite var stans med människor som var höga på helium. Och vi skulle överraska den där fina flickan Ida som hade födelsedag på måndag, men det failade lite, för hon hann till lägenheten före oss. Men hon fick iallafall en muffins med ett värmeljus (i brist på tårtljus får man ta det man hittar). Kvällen slutade med att jag plötsligt befann mig i Vörå och delade säng med Fridalainen. Random är bra.

Frida tog en bild av mig när jag sov.

låt det vara som i en film

I måndags fick jag besök av två fjantar vid namn Jakke och Gustav. De spelade gitarr på min balkong och chillade.
solen var fin mot kvällskvisten

EC 11 - All in, bildbomb nummer tre
EC 11 - All in, bildbomb nummer två
EC 11 - All in, bildbomb nummer ett
If you fall, I will catch you, I'll be waiting, time after time

Eftersom idag var sista skoldagen före påsklovet var vi alla lite extra trötta, vilket resulterade i att vi alla var lite knasigare än vanligt. Men nu är det påsklov, skönt.

Imorgon är det EC som gäller. Jag hoppas och tror att det blir lika bra som ifjol, om inte bättre.


-


duktiga studeranden är vi allihopa

Idag har Jacke och jag varit duktiga studeranden och skrivit slutarbete.

Day 19 – What’s in your purse?

kalender
pennor
nycklar
plånbok
telefon

något sånt

we<3it


Jacke & Jakki


Två knasiga typer, men så bra!

helgen

Fredag
Fridalainen kom till staden, vi for till systeryster och tillbringade några timmar på hennes balkong för att inte störa henne när hon sov. Vi hade fin utsikt, allmänt dålig Frida-och-Maria humor och fint väder. När systeryster sovit klart for vi in till stan, för att tillbringa några timmar med att sitta i Övis gymnastiksal och titta på far-och-son tjafs om hur många takter en låt har, springa efter mat åt en hungrig Simon och ha picknick på golvet. Sen försvann Frida och kvar var vi ett gäng som inväntade barn som skulle tillbringa sin kväll på Kids Action Night. När barnen upperbarade sig ställde jag mig på scenen med några karar och sjöng en sång jag hörde för första gången just då, plus gjorde rörelser så att barnen skulle hänga med. Det gick nog faktiskt ganska bra, trots omständigheterna, haha.
När alla barn åkt hem for Simon, Gustav, Jacke, jag och Niclas till Replot för att göra upp en brasa. Efter en stund kom också Maurits, Jan, Sund och Robin dit. Vi stannade där till brasan slocknat, sen for vi runt i stan och Brändö några varv tills vi blev alltför trötta och griniga.

Lördag
Systeryster väckte mig när hon for till jobbet och resten av dagen tillbringade jag framför televisionen, tills Jacke och Ida kom på besök. Vi for till ABC och köpte chips och sen tittade vi film. Sen for vi in till stan för att joina Joel, Ankko och Emily. Vi drack kaffe, skrattade åt youtube klipp och hade det allmänt trevligt.

Söndag
Systeryster och jag vaknade, fräschade upp oss lite och for sen hem till Närpes för att fira vår storasysters födelsedag tillsammans med mormor, Saga, farmor, mamma, pappa och Johan. Vi åt god mat, lyssnade på tanternas prat och drack kaffe. Sen for jag tillbaka till staden med Maurits.
När Maurits farit hem ringde Gustav, och helt plötsligt var vi på väg till Voitby för att hälsa på Simon. När vi väl var där tittade vi på tv med Simon och hans familj tills Simon blev godissnål, då for vi till ABC, köpte godis och for till flygplatsen och satt där och tittade på månen.


Jag har haft en riktigt bra helg! Och mitt humör är på topp. Life's good!

Tio tusen meter upp i luften ser jag allt så klart

Gårdagen bestod av en helt vanlig skoldag som slutade med två timmar av filmtittande/sovande.
Efter skolan satt jag på balkongen en liten stund och bara njöt av våren. Det var fint.
Sen kom Fridulis till stan, så jag gick dit, drack kaffe, tittade på då hon packade ner nästan allt hon ägde och fick sen agera bärare av hennes alla väskor. Sen for vi ett varv till ABC och pantade flaskor. Efter det for vi hem till mig igen och satt på balkongen och åt daim tills vi fick så tråkigt att vi for till Smedsby för att vänta på han den där Simon, för att sen förfölja honom till Sion, bara för att säga HEJ och HEJDÅ, och sen for vi till hon den där Emily och drack kaffe. När Frida hade åkt hem till sitt Vörå igen gick jag till Jacke och tittade på fotboll. Sen blev det en tripp till ABC med Niclas, Simon och Gustav, sen tillbaka till Jacke och chilla tills jag blev alltför trött och gick hem.


Day 18 – A photo of something that means a lot to you.

min familj <3

:)


Day 17 – 15 facts about you

1. Jag är konstig
2. Jag är beroende av mina fina vänner
3. Humörsvängningar och jag kommer inte så bra överens
4. Mitt mellannamn är Kristina
5. Jag är bra på att vara högljudd
6. Jag älskar kaffe!
7. Jag är kittlig ÖVERALLT
8. Fulla närpespojkar tycker att jag är vacker, haha
9. Jag har världens bästa systrar
10. Jag har världens bästa föräldrar
11. Jag är lättroad
12. Jag är oftast en väldigt glad person
13. Jag börjar bli smått trött på skolan
14. Jag tycker inte om spotifyreklam
15. Jag tycker om att sova länge på dagarna!

Vi är lördagens änglar som virvlar i stan

Den här helgen har varit en såndär fin helg fast det egentligen inte har hänt så mycket.
I fredags satt jag på en väldigt varm balkong med dom där fina pojkarna Alan och Simon, var på ungdomssamling i Sion med massa fint folk och var allmänt knasig som jag blir när jag blir alltför trött och är omringad av folk jag tycker så mycket om att det nästan gör ont.
I lördags var jag hemma mest hela dagen, spenderade tid med min fina mamma, drack kaffe och var på en promenad i det fina vädret. På kvällen kom den där fina flickan vid namn Julia på besök. Vi tänkte titta film, men vi blev så slöa och trötta så vi bestämde oss för att ta en tur med bilen för att pigga upp oss själva. Vi hämtade upp Tobias och for till café Albert där vi träffade på Sandra och två berusade pojkar som tyckte vi var vackra flickor. De var ganska underhållande, men också obehagliga på ett sätt. Så vi for iväg efter en stund.
Idag har jag packat, suttit i en bil med mamma och pappa och nu spenderar jag resten av dagen med den där fina pojken Jacke. Mycket trevligt.

I found myself listening

Den här torsdagen har varit en bra torsdag. Den kanske inte började så jättebra, huvudvärk är inte något jag tycker så jättemycket om. Men huvudvärken försvann efter en stund, och jag var glad. Min energi var på topp och så var det tydligen också för resten av klassen. Jag tror aldrig att jag har haft så roligt på en juridiklektion som idag. Och gymnastiken var väldigt underhållande också.

Efter skolan gick jag till födelsedagsbarnet och drack kaffe, och efter det åt jag tomatsoppa med Nybä och Fanny. Omnomnom. Sen gick jag till andra trappuppgången för att hälsa på knasbollarna. Vi for till Lidl och handlade ingredienser till en kladdkaka och diskuterade varför man ska använda säkerhetsbälte.

Och kvällen avslutades med kaffe med systeryster och hennes coola vän Eemeli.

Där fick ni en fin beskrivning av hur min dag sett ut. Totalt ointressant, jag vet, men vad kan man, haha.


och så avslutar vi med en egobild

och idag säger vi...

...grattis till denna fina flicka på hennes nittonårsdag. Tack för att du finns!


And then I’ll be happy, I swear

Idag vaknade jag med ett fruktansvärt humör och vädret gjorde inte saken bättre direkt. Grått, kallt och rått.
Men med dagens gång steg mitt humör sakta men säkert. Mitt på dagen hade jag bara lite svårt att veta hur jag skulle bete mig, så jag gjorde det man inte ska göra, ignorerade personerna i fråga. Efter det skrev jag ett finskaprov som gick "åt röven" som en av mina kära vänner brukar säga. Men det tar vi inte så hårt, nu hoppas vi bara på att jag är godkänd.

Lite senare på dagen hittade den ack så älskade vårsolen fram igen, så Alan och jag satte oss på balkongen och bara njöt av livet. Efteråt kom en annan pojke och pratade lite förstånd i mig, så förhoppningsvis ordnar det sig nu. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra.


Han är en bra grabb den där Alan!

now I'm free fallin'

Efter skolan gick jag med den där fina flickan Nanna till stan för att hjälpa henne hitta presenter. Vi satt på ett café och pratade ganska länge, vilket var riktigt trevligt måste jag säga. Hon är bra!

Det var en riktigt bra dag idag, tills jag fick reda på att jag tydligen beter mig på fel sätt. Det är lite svårt att veta hur man ska vara när ingenting verkar duga. Om jag beter mig på ett sätt är det fel, beter jag mig på ett annat sätt är det också fel. Det är smått frustrerande om jag ska vara ärlig.
Resten av kvällen har jag spenderat på Jackes golv och varit duktig finskastuderande. Nu bestämde vi oss att vi inte orkar läsa mera, så nu befinner vid oss hos den där andra fina flickan Ida.

solen

(Bild från weheartit)

Idag kan man sitta på trappan och bara njuta. Idag värmer solen. Idag är det vår!

Day 16 – A photo of something that makes you happy.alla mina underbara vänner, som inte alla finns med på bild just i dethär inlägget, orkar inte leta upp alla, haha. och mycket annat också.

hemhemhem

Den här dagen har bestått av:
- ett pendlande humör
- en random isländsk film
- chill med Jacke och Ida
- väntan på min far
- ett en timmes långt telefonsamtal som redde ut alla missförstånd, hoppas jag
- en hemresa
- en chill kväll innehållande en kaffekopp,vindruvor, godis som min gulliga mamma hade köpt åt mig, bastubad och nu Criminal Minds med päronen

Nu känner jag att mitt humör är på väg ner igen, det är alltså läggdags.

Day 15 – The meaning behind your blog name

Alltså jaa, ingen aning. Hade idétorka och satt och lyssnade på en låt där de sjöng "get it right" så tadaaaa. Det betyder inget speciellt vad jag kan komma på nu, men vem vet, kanske det har någon mening i mitt undermedvetna.

RSS 2.0